Vergroening landbouw bedreiging voor agrarisch natuurbeheer

Waardevolle akkernatuur en landschapselementen gaan versneld ten onder, in plaats van dat ze gered worden door het nieuwe landbouwbeleid en collectieven. Dat zeggen Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, Werkgroep Grauwe Kiekendief en het Louis Bolk Instituut morgen tijdens de landelijke Dag voor Agrarische Natuurverenigingen in Nijkerk. In een brandbrief aan Staatssecretaris Dijksma luiden de organisaties de noodklok .Veertig procent van het geld dat omgaat in de Europese Unie gaat naar landbouwsubsidies, het grootste deel bestaat uit directe inkomenssteun aan boeren. Veel Europarlementariƫrs en burgers in de Unie vinden dat te veel geld en willen dat Europese boeren er een groenere landbouw voor terug geven. Zie Link.

Dit bericht is geplaatst in Beleid, Duurzaamheid, Natuurbeheer met de tags , , . Bookmark de permalink.