Grotere rol particulier bij natuurbeheer

De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) omarmt het idee van Natuurmonumenten om particulieren een grotere rol toekennen bij natuurbeheer. “Particulieren, waaronder landgoedeigenaren, willen graag investeren in beheer, inrichting en grond”, stelt Ronnie van Woudenberg, directeur van de FPG. Leden van de FPG willen graag gronden van Natuurmonumenten in erfpacht nemen. De organisatie van grondeigenaren reageert op een idee van directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten om natuur-aandelen te verkopen. Burgers moeten mede-eigenaar kunnen worden van een stukje natuur, opperde hij vorige week op de Natuurnetwerkdag van zijn vereniging. Zie Link.

Dit bericht is geplaatst in Divers, Natuuraankopen, Natuurbeheer, Trends met de tags , , , . Bookmark de permalink.